NORVÈGE - PROVENCE

Invitasjon

Invitasjon

Til norsk gudstjeneste og lunch i Aix en Pce.

Lørdag 18 okt. Kl .11 , L’eglise Reformée, rue Villard

Nærmeste Parkering: Parking Mignet

Den 18 oktober kommer presteparet fra sjømannskirken i Paris, til Aix, for å holde gudstjeneste, og for  være sammen med oss under lunchen etterpå.

Reidar Strand er norsk sjømannsprest  i Frankrike.  Til daglig arbeider han i Paris, men det er veldig viktig for Reidar og for kona hans, Liv Serina,  å holde kontakten med oss, skandinaver, her i sør, også. De er utrolig varme og hyggelige mennesker som det er morsomt å være sammen med.

Sjømannskirken er en viktig institusjon. Et sted å komme til. Et sted å bli tatt imot. Nå er det ikke først og fremst sjømenn som trenger kirken lenger, men alle nordmenn i utlandet. Ungdommene våre for eksempel, som studerer, eller er au pairs i Paris . Føler de seg alene, så kan de dra til kirken. Spise vafler. Prate. Føle seg hjemme.

To av barna mine ble døpt av den norske sjømannspresten, under gudstjenester arrangert av Skandinavisk kirkekomite her i Aix en Pce.   Vi har til og med arrangert bryllup.  En trenger absolutt ikke å være troende for  å  komme til  gudstjeneste. Det er rom og respekt for forskjeller i kirken vår. For å tro og mene det en vil.  For å respektere andres tro og meninger. For å delta i en levende debatt.

Vi, skandinaver i Provence, ( «Scandinaves- en- Provence»  eller «Association-scandinaves-en-provence»,  som vi vil kalle vår nye website/hjemmeside) har en kulturarv å ta vare på. Vi er ikke, og skal ikke være noe  minisamfunn, et Skandinavia i Provence.  Det er viktig at vi er  integrert i det franske. Det er naturlig, og det har med respekt å gjøre.  Men vi er bikulturelle.  Vi har også en skandinavisk kultur å ta vare på.   En verdifull tradisjon  som vi  på forskjellige måter  kan gi videre til barna våre.

Styret i Skandiavisk kirkekomité Aix –Marseille ( som vi foreslår forandres til : «Skandinavisk kirke og kulturgruppe i Provence»)  er veldig nysgjerrige på hva dere har lyst til / behov for at vi skal holde på med, fremover. Vi er åpne for alle forslag: debatter, lesesirkler, barnegrupper ..... For vi ønsker at foreningen vår skal være levende, og i bevegelse. Se Trine Caroe Saupics artikkel i førstkommende Nytt, nr 112  

Dersom du ikke mottar Nytt  via mail , så send  navn, adresse og mailadresse til Gudrun: gudrunmartin@aol.com, snarest , og bli med på listen. I november sender vi ut siste papirutgave av Nytt.

Lørdag den 18. okt har vi anledning til å treffes til  gudstjeneste, og til uformell lunch i Aix. Vi har veldig lyst til å se deg/ dere !

Påmelding :

Send en mail til Gudrun Ims Clouzeau  gudrunmartin@aol.com   innen den 13 oktober, og si hvor mange som kommer til gudstjeneste kl. 11  og/ eller på restaurant i nærheten, etter gudstjenesten. Vi velger en rimelig restaurant når vi vet hvor mange vi blir.

Med hilsen fra Skandinavisk kirkekomité